Framtidens arbetsplats – öka trivsel i det hybrida kontaktcentret

24 augusti 2021, kl 9.00-10.00

 

Efter det omtumlande pandemiåret finns det äntligen ljus i slutet av tunneln. Kontaktcentermedarbetare har fått ta kreativiteten till nästa nivå och anpassa sig till den nya arbetsmiljön. Nu ställer många chefer sig den stora frågan: vad är det som egentligen händer nu efter pandemin? Och hur stöttar vi våra medarbetare på bästa sätt? Det utforskar vi på webinaret den 24 augusti med Puzzels Chief People Officer, Anna Oom Lindroos, och Director of WFM, Emma Skygebjerg.


Vi på Puzzel hjälper dig att skapa de bästa förutsättningar för dina medarbetare, bland annat genom att erbjuda en Workforce Management-lösning som är utformad för att motivera och behålla agenter. Genom att kombinera en noggrann bemanningsplanering och inspirerande HR-strategi skapar vi tillsammans en bättre arbetsplats än vad vi hade innan eller under pandemin!


På detta morgonwebinar diskuterar vi bland annat…

  • Hur motiverar man sina medarbetare att återvända till kontoret?
  • Balansen mellan kontoret och distansarbetet
  • Hur lyckas vi göra framtidens arbetsplats till den bästa arbetsplatsen?
  • Hur skapar man den optimala agentupplevelsen med effektiv schemaläggning?    

Puzzel Marketplace

Allt du behöver för sömlös integrering

Puzzel Marketplace erbjuder unika integrationer och uppgraderingar för att förbättra ditt kundservicesystem så att din kundservicelösning från Puzzel växer med ditt företag

Dynamics logo
SalesForce logo
TrustPilot logo
Oracle logo