Webinar: Kontinuerlig utvikling på kontaktsenteret  – Slik snudde Aller Media krise til suksess

Dato: 27 april 2021

Tid: kl 10.00-11.00

Språk: Svensk

Kaos på kontaktsentret, lange kø-tider og kunder som forsvinner… Kjenner du deg igjen? Svenske Aller Media, som er markedsleder i populærpresse  i Norden, sto ovenfor disse utfordringene for noen år siden, men lykkes å ta seg ut av krisen.

Vi har fått æren av å ha Fredrik Löfgren, Customer Service Manager hos Aller Media, som gjest i vårt webinar den 27 april. Vi kommer til å få høre om Aller Medias utviklingsreise og se hvordan deres kundeservice har blitt utfordret til å bli bedre år etter år.

Aller Media, som har brukt Puzzels skybaserte kontaktsenterløsning i flere år, er i dag kjent for sin vellykkede kundeservice og har vunnet flere priser, inkludert Årets kontaktsenter 2020. På webinaret vil vi diskutere viktigheten av kontinuerlig utvikling, hvordan å tilpasse seg i en stadig skiftende bransje og vi får se hvilken rolle Puzzels kontaktsenterløsning har spilt i deres reise.

På agendan:

  • Puzzle ønsker alle velkommen
  • Fredrik Löfgren deler Aller Medias reise fra krise til suksess
  • Intervju med Fredrik
  • Q&A

 

Om vår webseminargjest:

Fredrik Löfgren har utdannelse innen økonomi og prosjektledelse, samt flere lederutdanninger. Tjue års arbeidserfaring som kundeservicesjef, KAM, produktsjef og selger. Har drevet gjennom organisasjonsutvikling og større endringsarbeid i rollen som Kundeservicesjef i CDON, Bokus, Lantmännen og siden 2015 i Aller Media. I 2018 ble Aller Media kåret til Sveriges beste kundeservice, og Fredrik har også vunnet en pris for sitt lederskap.

Puzzel Marketplace

Alt du trenger for sømløs integrering

Puzzel Marketplace tilbyr kreative integrasjoner og oppgraderinger for å forbedre din kundeservice, slik at din kundeserviceløsning fra Puzzel vokser sammen med bedriften din

Dynamics logo
SalesForce logo
TrustPilot logo
Oracle logo